IDEC Competition: 6°
       
     
floor plans.jpg
       
     
Jessi1.jpg
       
     
Jessi2.jpg
       
     
 (Rendered by group mate)
       
     
 (Rendered by group mate)
       
     
 (Rendered by group mate)
       
     
 (Rendered by group mate)
       
     
IDEC Competition: 6°
       
     
IDEC Competition: 6°

6° is a central hub for a network of designers and the surrounding community by providing space that encourages people to learn and collaborate together. Many of the spaces within the studio overlap and have multipurpose, modular furniture that will allow the user to make both public and private connections. 

    The concept that drove the studio was the idea of"six degrees of separation," which states that everyone and everything in the world can be connected in six steps or less. This idea applies to the design of the studio's communal spaces with hexagonal furniture that provides a setting for people to connect across all planes. The goal of 6° is to provide a space where potential low-income homeowners can come and receive design help from a team of students and professionals. The collective will work on designing modular houses that address the needs and budgets of low-income families. 

    Using innovative tactics, 6° will address this issue by designing and building homes with quality and care while still maintaining affordability. In addition, the space will also serve to educate prospective homeowners on how to care for a home and properly manage their finances. Rather than paying for temporary rental living in a Section 8 house, these families will affordable homes designed by 6° and will own a home in the end, which would serve as a stepping stone to a higher quality of living. 

    The building housing the studio hasan almostindustrial aesthetic because of the existing aged brick walls, exposed beam structure and concrete flooring. All furniture and spaces within the studio are composed of reclaimed wood, steel and concrete. In order to provide ease of circulation, 6° provides accessible paths wide enough for turnaround at every point and utilizes the existing elevator to gain access to the second floor.

floor plans.jpg
       
     
Jessi1.jpg
       
     
Jessi2.jpg
       
     
 (Rendered by group mate)
       
     

(Rendered by group mate)

 (Rendered by group mate)
       
     

(Rendered by group mate)

 (Rendered by group mate)
       
     

(Rendered by group mate)

 (Rendered by group mate)
       
     

(Rendered by group mate)